CE ESTE REIKI ?

Arta punerii mâinilor spre vindecare este la fel de veche ca şi munţii, oamenii practicând punerea mâinilor încă de la începutul timpurilor. Este un instinct natural  să pui mâna pe cel rănit sau bolnav. Mamele  sunt un exemplu în acest sens. Când copilul este rănit, mama pune mâna pe locul lovit. Atingerea umană înseamnă vindecare şi dragoste. Această energie este cunoscută sub mai multe nume: CHI (în China), PRANA (în India), RUACH (la evrei),  REIKI (în Japonia).

Această energie este una şi aceeaşi cu energia folosită de practicanţii REIKI.  Vindecătorul REIKI are acces la această energie într-un mod mult mai eficient datorită  INIŢIERII pe care o primeşte si care elimină blocajele din canalele de energie ale corpului său. Iniţierea  (punerea pe lungime de undă cu energia REIKI), îi creşte vindecătorului propria energie vitală si in  acelaşi timp conectează practicantul cu sursa de energie REIKI. Această sursă  poate fi numită  :  energia marii zeităţi, energia lui Dumnezeu, energia sursei primare. REIKI nu are legătură cu nici o religie. Aşa că numiţi energia  oricum vă face plăcere.  Eu, personal simt această energie ca venind  de la Dumnezeul  Mamă / Tată.

Iniţierea propriu-zisă nu este o şedinţă de vindecare ci creează un vindecător. Acesta este numit nivelul  REIKI 1. Persoana iniţiată  primeşte un dar magic de la Dumnezeu. După ce ai primit nivelul REIKI 1, nu  ai altceva de făcut decât să-ţi pui mâinile pe tine sau pe altul şi energia va începe să curgă prin mâinile tale.

Când începi să practici REIKI, poţi experimenta lucruri noi, deosebite. Unii simt mai mult decât alţii. Unii nu simt nimic, dar, orice ar simţi, ei canalizează energia. Poţi simţi căldură sau furnicaturi în mâini ca şi cum ai fi conectat la o reţea electrică si de câte ori pui mâna pe tine sau pe altcineva energia va incepe sa curga.

REIKI nu este numai pentru cei ce vor să practice vindecarea, deci să devină vindecători, ci este şi pentru oamenii care nu au aspiraţii de acest gen, ci doresc doar să creasca din  punct de vedere  spiritual.  Iniţierile REIKI îţi dau posibilitatea  să te vindeci pe tine însuţi, atât fizic cât şi spiritual. Este un mod foarte bun de a abandona vechi obişnuinţe sau dependenţe, de a te vindeca pe tine însuţi la nivel mental şi emoţional. Oameni care au avut probleme de sănătate sau sănătate precară toată viaţa lor, sau au suferit de dezechilibru mental, le-ar fi recomandată iniţierea în REIKI. Vindecarea este uşurată de tehnicile de vindecare REIKI. Aceleaşi poziţii sunt folosite şi pentru vindecarea altora. După primirea iniţierii, ar fi o idee bună  să faci în fiecare zi  autovindecare pe tine şi, dacă este posibil, şi pe alţii, ENERGIA trebuind folosită. Aceasta ajută organismul sa se obisnuiasca cu energia.

Folosind REIKI  pentru vindecarea unei probleme fizice sau sufletesti, se vindeca şi alte afecţiuni care au legatura cu aceastea. De  multe  ori  durerea  apare  în  cu  totul  alt loc  decât  unde este afecţiunea. De exemplu: migrena cauzată de stres emoţional.

Vindecarea migrenei  produce şi  vindecare emoţională.

Bolile  îşi  au originea  în modificările produse în corpul emoţional (normal de catre emotii negative) preluate de corpul mental si transmise ulterior corpului fizic (îmbolnăvire). Dacă reducem cauza, efectul dispare. Ca vindecător, trebuie să încurajezi omul să se confeseze  (problemele emoţionale sunt cauza îmbolnăvirilor corpului fizic). Prin confesare putem descoperi metoda de vindecare şi cauza îmbolnăvirii. Este posibil să fim martorii unor teribile dezvăluiri, fara a te implica emotional (nu te teme, nu te mira, nu judeca). Aceasta este parte a  procesului de vindecare. Energia fricii trebuie transmutată în dragoste, asta însemnand să sprijinim pacientul oferindu-i IUBIRE. Acceptând confesiunea pacientului, îi dăm posibilitatea acestuia să descopere el însuşi sursa suferintei. Dacă un pacient devine prea emotiv şi situaţia te depaseste cere în gând ajutor ghizilor tai REIKI. Fii calm şi universul îţi va oferi soluţia. Fii convins că prin şedinţa de vindecare pe care o faci, te vindeci si tu însuţi . Ca vindecător REIKI trebuie să înţelegi că vindecarea nu este totdeauna posibilă, pentru că boala în sine poate fi o parte a rostului omului în viaţa lui (KARMA).

Dacă omul moare, înţelege că moartea însăşi este parte a procesului de vindecare spirituală a acelui om (moartea însăşi, de cele mai multe ori, este un proces mai puţin traumatic decât procesul naşterii). Societăţile moderne neagă moartea (ei doresc s-o blocheze), ei au impresia că dacă neagă moartea, ea nu va veni. Moartea se întâmplă în orice loc şi în fiecare zi. Tu trebuie să înţelegi că ea nu este decât o tranziţie. În timpurile pe care le trăim, moartea  poate fi ocolită prin procesul de ascensiune (Învierea din morţi în cursul vieţii fizice pământeşti). Spiritul nu se mai reîncarnează. Acesta este un proces continuu. Înviaţii din morţi sunt: marii maeştrii spirituali, sfinţii, marii iniţiaţi. Acest proces în care tu devii lumină şi eşti capabil să-ţi păstrezi starea de trezire, conştientizand transformările dimensionale prin care treci.

Se întâmplă uneori ca vindecarea să fie blocată voit de către pacient, asta se întâmplă, de obicei când pacientul nu crede în vindecare. De aceea, trebuie întotdeauna ca pacientul  să-şi dea acceptul  să  fie vindecat. Aceasta va însemna că este deschis colaborării cu energia. Este posibil ca pacientul să se simtă temător (anxios), în acest caz perseverand cu dragoste vei elimina blocajul.  Atentie! Vindecarea este liberul arbitru al pacientului.  Nu poţi  forţa vindecarea nimanui.

REIKI relaxează şi întinereşte. Mulţi pot critica REIKI că nu poate să facă organe amputate să crească la loc sau că nu poţi corecta defecte congenitale. Acestora le răspund că nu este decât o limită a sistemului prezent. Dacă sufletul nu a ales suferinta (mutilarea) în timpul acestei vieţi, cu ajutorul lui Dumnezeu orice poate fi realizat.

Programarea divină a creaţiei presupune perfecţiunea, iar perfecţiunea  este una cu dragostea.  REIKI este  dragoste (iubire), aşa că  atunci când lucrezi  cu REIKI, nu te limita pe tine însuţi, fiecare vindecare REIKI să o faci cu gândul finalităţii vindecării în minte (a vindecării totale). În acest caz, dacă Karma pacientului permite, rezultatul vindecării va fi PERFECŢIUNEA, în conformitate cu voinţa divină. Acest lucru se întîmplă chiar dacă tu, ca vindecător, nu poţi înţelege totul în mod deplin. Dacă întotdeauna te pui de acord cu voinţa divină când foloseşti energia REIKI, îţi vei da seama că poţi obţine rezultate uimitoare chiar şi asupra celor cu boli terminale.

Să nu-ţi fie teamă că vei lua boala altora chiar dacă aceasta este transmisibilă. Acest lucru nu se va întâmpla pentru că vei fi protejat de ghizii REIKI şi de Dumnezeu. In plus, practicand cu perseverenta vindecarea te vei vindeca si pe tine însuţi in acelasi timp. Fii credincios principiilor REIKI şi nu te băga peste religia şi sistemul de credinţe al altora si fă totul cu dragoste. Renunţă la propriul EGO  şi lasă doar energia REIKI să curgă prin tine şi să lucreze.

Deschide uşa  MAGICULUI în viaţa ta şi devino una cu Creatorul!  Cu cat vei renunţa mai mult la EGO, energia REIKI va curge mai curată prin tine.

Vârsta nu este un  impediment  pentru REIKI. Copiii pot fi iniţiaţi în REIKI la orice vârstă, astfel ei îşi încep viaţa pe drumul servirii altora. REIKI nu este numai pentru cei ce vor să facă vindecare pe alţii, ci este pentru toată lumea. Tu fiind pe lungimea de undă cu Dumnezeu  (prin iniţierea REIKI), eşti mai aproape de perfectiune.

This entry was posted in Reiki. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.